700 g runderlappen in stukjes van 2 cm
50 g boter
5 kleine uien
2 flesjes bokbier a 330ml
10 kruidnagels
2 stukjes foelie
3 laurierblaadjes
500 g knolselderij
300 g pandanrijst
1 Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit op hoog vuur de boter in een braadpan. Voeg als de boter niet meer bruist, het vlees toe. Bak het vlees op middelhoog vuur in 10 minuten rondom bruin.
2 Snijd 4 uien in stukken, voeg ze toe aan het vlees en bak nog 5 minuten. Schenk het bier erbij.
3 Steek de kruidnagels in de overgebleven ui en doe deze met de foelie en de laurierblaadjes bij het vlees. Breng het geheel aan de kook, voeg peper en zout naar smaak toe. Leg een deksel op de pan en stoof het vlees op laag vuur 3 uur. Schil de knolselderij, snijd in blokjes van 2 x 2 cm en voeg ze toe. Laat het geheel nog 1 uur stoven.
4 Kook na 3 ½ uur de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat met de deksel op de pan nog even staan. Verdeel de rijst over de borden en schep het vlees ernaast.
Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Warm het vlees op laag vuur en onder af en toe roeren op.
Allerhande nr 11 2009