Cheesecake met macademianoten
Ingrediënten voor ca 18 stukken
150 g + een beetje koude boter
250 g + een beetje bloem
225 g suiker
Zout
4 eieren
400 g mascarpone
200 g zure room
1 zakje vanillesuiker
Geraspte schil en sap van 1 sinaasappel (liefst biologisch)
2 el maïzena
150 g macademianoten
5 el bruine suiker
5 el slagroom
1 vet een springvorm (28 cm Ø) in. Kneed met de deeghaken van de mixer 250 g bloem, 75 g suiker, een snufje zout, 150 g boter in stukjes en 1 ei samen. Kneed de massa daarna met de handen tot een glad deeg. Zet afgedekt ca 30 minuten in de koelkast.
2 roer de mascarpone, de zure room, 150 suiker, de vanillesuiker, de sinaasappelschil en –sap door elkaar. Roer er een voor een 3 eieren door. Roer de maïzena erdoor.
3 rol het deeg rond uit (32 cm Ø) op een met bloem bestoven oppervlak. Bekleed hiermee de vorm en druk de rand in met een vork. Prik met de vork een aantal gaatjes in de bodem. Strijk hierop de kaasmassa. Bak ca 35 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch 200 ̊C /hetelucht 175 ̊C/gas stand 3).
4 hak de noten grof. Neem de taart uit de oven. Strooi er eerst de noten en dan de bruine suiker over. Druppel hierover de slagroom. Zet de oven hoger (elektrisch 225 ̊C /hetelucht 200 ̊C/gas stand 4) en bak nog ca 10 minuten verder tot de suiker is gekaramelliseerd. Laat de taart 3-4 uur afkoelen.
Bereidingstijd ca 1 uur
Baktijd ca 45 min
Afkoeltijd ca 4 uur
Per stuk ca 360 cal