Verse Thaise Loempia's

ingredienten

2 eetlepel(s) olie, plantaardig
1 teentje(s) knoflook
3 stuk(s) wortels
125 gram tauge
300 gram gehakt
1 stuk(s) gemberwortel
3 stuk(s) sjalotjes
1 bosje(s) lenteui
100 gram kool, wit
125 gram garnalen, rauw en ongepeld
1 stuk(s) hoisinsaus
1 pakje(s) rijstvellen
1 bosje(s) koriander
bereiden
Verhit de olie in een wok en bak hierin de knoflook, de gesnipperde sjalot en de geraspte gemberwortel op laag vuur. Zet het vuur hoog en voeg het gehakt toe. Bak het rul. Hak de garnalen grof en voeg toe. Snijd de wortels in luciferdunne reepjes en voeg samen met de tauge en de witte kool toe. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes en voeg samen met de grof gehakt koriander toe. Zet het vuur uit. Proef en breng op smaak. Week de rijstvellen een voor een kort in koud water en vul ze met een lepel van het gehaktmengsel. Vouw de zijkanten naar binnen en rol strak op. Serveer met de sauzen om in te dippen.

Dit is een recept van Guus Meeuwis.

Boodschappen



2 el plantaardige olie1 teentje knoflook3 sjalotjes5 cm gemberwortel300 g gehakt125 g rauwe ongepelde garnalen3 wortels125 g tauge100 g witte kool1 bosje lente-ui1 bosje koriander1 pak rijstvellen1 flesje chilisaus1 flesje hoisin-saus