6 gelatineblaadjes•6 schijven ananas uit blik•1 dl ananassap• ¼ liter vanillevla• ¼ liter slagroom• 50 gr suiker• 1 zakje vanillesuiker
Bereiden
Week de gelatineblaadjes in ruim koud water tot ze zacht zijn. Snijd de ananas in stukjes. Verhit 3 eetlepels van het sap en los hierin, van het vuur af, de goed uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Roer de rest van de sap erdoor. Roer het gelatinemengsel en de stukjes ananas (houd ca ¼ apart voor de garnering) door de vla. Laat het mengsel lobbig worden. Klop 2 dl van de slagroom met de suiker dik en vloeibaar en spatel de room door het vlamengsel. Spoel een puddingvorm om met koud water en schenk het ananasmengsel erin. Laat de pudding minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Afwerking: klop de rest van de slagroom stijf met de vanillesuiker. Maak de rand van de pudding los en stort hem op een schaal. Garneer met de apart gehouden ananas en toefjes slagroom.