3 el olijfolie•2 rode uien gesnipperd• 1 teen knoflook fijngesnipperd•1 courgette in blokjes• 1 ½ liter groentebouillon van tablet• 4 plakken serranoham• 1 pak tuinerwten AH puur en eerlijk, biologisch, diepvries• 8 blaadjes verse munt• 4 el slagroom•staafmixer of keukenmachine
Bereiden
1 verhit de olie in een grote pan, fruit de ui 4 min. Fruit dan de knoflook 2 min mee. Voeg de courgette toe, bak nog 1 min mee. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook. Kook op middelhoog vuur ca 10 min. Bak in tussen in 5 min de ham krokant in een koekenpan met antiaanbaklaag.
2 doe de tuinerwten bij de soep, kook ca 4 min. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg de munt toe, breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over 4 kommen. Voeg per kom 1 el slagroom en een plak ham toe.