100 g moong dhal
100 g toor dhal
1 tl gemalen kurkuma
6 groene pepertjes in de lengte gehalveerd
80 g ghee
1 tl komijnzaad
1 el fijngeraspte gember
2 tomaten, in plakjes gesneden
1/2 tl asafoetida
grof gehakte koriander
Was en spoel de moong dhal en toor dhal en zet ze op met zo veel water dat ze 1 cm onderstaan. Doe de kurkuma en pepertjes erbij, breng aan de kook en laat 35 min pruttelen tot de linzen en bonen volledig uit elkaar zijn gevallen. Voeg als ze te droog lijken te koken nog wat extra water toe. Verhit de ghee intussen in een koekenpan op matig vuur en doe, als de ghee goed heet is, de komijnzaadjes erbij en 30 sec. later de gember. Laat alles 2 min bakken. Doe er de tomaten en asafoetida bij en laat het mengsel nog 1 min op het vuur staan. Roer het tomatenmengsel door de dhal en laat 5 min pruttelen. Voeg naar smaak zout toe en garneer met korianderblaadjes.