3 eetl boter
10 tenen knoflook
200 g rode ui
2 laurierblaadjes
2 eetl fijngesneden verse coriander
½ eetl vers gemalen geroosterd komijnzaad
½ vers gemalen korianderzaad
1 theel gedroogde oregano
Mespunt chilipoeder
1 kg bieflappen, kleine blokjes of grof gemalen
3 eetlepel tomatenpuree
10 verse groene pepers
1 gedroogde rode peper
100 ml runderbouillon
30 ml sherry
150 gare zwarte bonen
1 eetl zout
1 theel vers gemalen zwarte peper
Scheutje koffieextract
Smelt de boter in een grote braadpan op halfhoog vuur. Voeg geperste knoflook, gehakte ui, laurier, koriander, komijn, korianderzaad, oregano en chilipoeder toe en smoor het geheel circa 5 minuten. Schep hete rundvlees erdoor en voeg de tomatenpuree toe. Schep dit 10 minuten om. Hak 4 van de verse groene pepers fijn en doe ze met de fijngewreven rode peper bij het vlees. Voeg de bouillon, de sherry, zout en peper toe. Laat het vlees in de open pan 1 ½ uur zachtjes pruttelen. Voeg de bonen toe en laat ze goed heet worden. Proef en breng de chili nog eens op smaak met onder andere het koffie extract. Snijd de laatste pepers in ringen. Schep de chile in borden. Garneer met peperringetjes, kaas, gedroogde peper en koriander. Leg op de rand van elk bord een bosui en een partje rode ui.
Zelf: toevoegen maiskorrels
Geef er guacemole bij
Kookschift van een kookgek, bruin, 3
And here a vid of Chef Jorge da Silva