Aubergine met kapucijners en aardappelpuree

Zout
Eieren
Brood
Knoflook
Citroen
Olijfolie
Kapucijners
Lenteuitjes
Boter
Aardappel voor puree
Melk
Oude kaas
Gezeefde tomaten
Sjalotten
Oregano, basilicum, laurier, bouillonblok, cayennepeper, beetje thijm.

Aubergine met dunschiller schillen, in dikke plakken snijden en bestrooien
met zout. Haalt het vocht eruit. Afdekken met folie. In de
koelkast.
Parmezaanse kaas raspen.
2 eieren kloppen. Knoflook
erboven persen. Parmezaanse kaas erbij. Kloppen.
Van oud stokbrood,
paneermeel raspen. Zeven om het egaal te maken. Je kan ook kant en klare
paneermeel gebruiken. Olijfolie in pan heet laten worden. Sjalotten erbij. 1 fijngesneden
knoflook. Glazig laten worden. Kruiden erbij, peper, zout, oregano (veel), klein
beetje thijm, laurier, klein stukje, cayennepeper, gezeefde tomaten erbij (ik
zou er zelf nog wat rode wijn bijdoen).
In pan lenteuitjes bakken,
kapucijners erbij, sudderen,
Aardappelpuree maken (met volle melk),
aftoppen met kaas en boter, in de oven doen.
Aubergine afspoelen en
deppen. Goed droogmaken. Door het eimengsel, door de paneermeel. Aubergines in
een grillpan bakken. Goed laten dichtschroeien. Omkeren