- 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
- 250 g ricotta
- 4 eieren
- 75 g geraspte Parmezaanse kaas
- 2 el olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 400 g wilde spinazie, grof gesneden
- ingevette quichevorm, 24 cm doorsnee
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de quichevorm met de plakjes deeg, druk de naden goed aan.
Klop in een kom de ricotta los met de eieren en Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui op matig vuur 3-4 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak tot de groente is geslonken. Schep uit de pan en laat uitlekken in een vergiet of zeeg. Meng de spinazie door de ricotta. Schep het ricotta-spinaziemengsel in de deegbodem.
Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 minuten goudbruin. Laat de taart voor het aansnijden 10 minuten staan. Lekker met tomatensalade.
bron: vriendin
bron: vriendin