Voor 4 personen
45 min bereidingstijd
Voor de pancakes:
200 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
60 g suiker
4 eieren, gescheiden
125 ml karnemelk
150 g ricotta
Olie of boter om te bakken
Voor de lemon curd:
150 ml citroensap
75 g boter, in blokjes
125 g suiker
1 ei, plus 3 eidooiers
Extra: plastic zeef
Meng voor de lemon curd alle ingredienten in een hittebestendige kom. Hang de kom boven een pan met kokend water (au-bain-marie). Roer met een pollepel tot de boter is gesmolten. Blijf nog ca 10 min continue roeren tot het mengsel dik is. Zeef de lemon curd en laat afkoelen. Je kunt hem in een afgesloten pot nog ca 1 week ik de koelkast bewaren.
Klop voor de pancakes in een kom het meel met de suiker, eidooiers en melk tot een glad beslag. Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Schep het eiwit met de ricotta door het beslag.
Verwarm een licht ingevette koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur. Schep telkens 2 el van het beslag in de pan en bak de pancakes in porties 2-3 min per kant tot ze dik en goudbruin zijn. Bestrijk elke pancake met wat lemon curd en stapel ze op elkaar.