Marokkaanse kip met abrikozen

1 kg drumsticks
4 seizoenen peper (molentje AH)
6 el olijfolie
1 tl korianderzaad
2 grote uien, grof gesnipperd
2 kaneelstokjes
12 abrikozen zonder pit
2 el schenkhoning
500 g zoete aardappelen of kruimige aardappelen, gewassen
300 g couscous

1 Verwarm de oven voor op 220°C. Bestrooi de kip met 4 seizoenen peper en zout. Verhit 3 eetlepels olie in een hapjespan, braad het vlees goudbruin aan. Plet het korianderzaad, bijvoorbeeld met de bolle kant van een lepel of in een vijzel. Voeg de ui, de kaneelstokjes en het korianderzaad toe en bak 3 minuten. Voeg 250 ml water, de abrikozen en de honing toe. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Leg een deksel op de pan en stoof de kip 40 minuten.
2 Halveer de aardappele nen leg ze op een bakplaat, sprenkel de rest van de olie erover en bestrooi met peper en zout. Rooster 25 minuten in de oven.
3 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de kip uit de saus. Kook het vocht in de pan nog 5 minuten in tot een saus. Verdeel de couscous en de zoete aardappelen over 4 borden, schep het vlees en de abrikozen erbij.

Allerhande nr 11 2009