Laab gai
1 kipfilet
1 msp zout
4 el water of kippenbouillon
2 tl galanga, fijngehakt
1 sjalot, in schijfjes
1 lenteui, in ringen
1 tl chilipoeder
5 el limoensap
3 el vissaus
1 el kleefrijst, geroosterd en fijngemalen
1 handvol korianderblaadjes
1 handvol muntblaadjes
Hak de kipfilet fijn en doe er een beetje zout bij. Breng het water aan de kook, voeg de galanga toe en kook de fijngehakte kip gaar. Zet het vuur uit. Giet het teveel aan vocht weg, maar bewaar een bodempje van het kookvocht. Voeg sjalot, lenteui, chilipoeder, limoensap en vissaus toe. Proef. Het moet pittig, zuur en zout smaken. Voeg net voor het serveren de geroosterde kleefrijst toe. Werk af met de verse kruiden.
Dit gerecht wordt altijd met kleefrijst (khao niaw) en een selectie rauwe groenten, zoals kousenband, witte kool, thaise basilicum en komkommer gegeten.