15 ml. zonnebloemolie
5 teentjes knoflook, grof fijngehakt
wat verse fijngehaktegemberwortel
2 grote rode pepers, zonder zaadjes en in dunne ringetjes gesneden
5 fijngehakte bosuitjes
50 ml. sojasaus
4 dl. kokosmelk
het sap en de geraspte schil van 2 limoenen
1 tl. basterdsuiker
2 kg. schoongemaakte mosselen
flinke handvol gehakte koriander
zout en gemalen zwarte peper
Bereiding Mosselen uit de wok met kokosmelk
Verhit een wok op hoog vuur, doe de olie erin en roerbak de knoflook, gember, rode pepers en bosuitjes gedurende 30seconden. Roer de kokosmelk, sojasaus, suiker, limoenschil en het limoensap hierdoor. Breng alles aan de kook en voeg nu de mosselen toe. Breng het geheel opnieuw aan de kook, dek het af en laat het 5 tot 6 minuten flink koken of tot alle mosselen open zijn. Verwijder de ongeopende exemplaren.Neem de wok van het vuur en roer de koriander door de inhoud. Breng als laatste de mosselen goed op smaak met zout