Pla ka pong nung manao
1 volledige zeebaars of een stevige witte visfilet, 400 g
2 stengels sereh, gekneusd
4 kaffirlimoenblaadjes
6 schijfjes galanga
1 korianderwortel, geschraapt en gekneusd
1 msp zout
Dressing
2 el korianderblad, fijngehakt
2 el lookteentjes, fijngehakt
1 grote rode chilipeper, ontdaan van zaadjes en fijngehakt
5-20 kleine chilipepers, fijngehakt
3 el vissaus
4 el limoensap
1 el suiker
1 msp zout
Garnering
1 limoen, in schijfjes
1 chinese selder, fijngehakt
Leg citroengras, kaffirlimoenblad, galanga en korianderwortel op een bord. Leg er de vis bovenop, bestrooi met een beetje zout. Zet het bord in een stomer tot de vis gaar is. Dat duurt ongeveer 15 min, naar gelang de grootte van de vis. Meng goed de ingredienten voor de dressing. Schik de vis en een beetje kookvocht op een serveerbord. Lepel er de dressing over, garneer met limoen en selder en serveer onmiddellijk.