1 hele bol knoflook• 125 zoete aardappelen, geschild in stukken• 175 wortels, geschrapt in stukjes• 125 prei, fijngesneden• 50 g feta, verkruimeld• 1-2 tl tabasco of naar smaak• 1 el fijngesneden verse koriander• peper• verse kruiden of sla, ter garnering• tomatenketchup voor erbij, naar keuze
Verdeel de knoflookbol in tenen, leg die in een kleine braadslee en rooster ze 20 minuten in de oven. Neem ze uit de oven en laat ze iets afkoelen. Knijp het zachte vruchtvlees uit de velletjes.
Kook de zoete aardappelen en wortels in een grote pan kokend water in ca 15 minuten gaar. Giet de groenten af en pureer ze . Meng het knoflookvruchtvlees erdoor.
Roer de prei, feta, tabasco, koriander en peper door de puree. Dek de puree af en zet hem minstens 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Maak uw handen vochtig en kneed 8 ronde koekjes van de aardappelpuree. Leg de koekjes op een bakplaat met antiaanbaklaag. Bak de koekjes in 15-20 minuten door en door heet. Garneer ze met verse kruiden of sla en geef er desgewenst tomatenketchup bij. Serveer twee koekjes per persoon.