Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen.
Ingredienten: 2 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt, 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in blokjes, 1 el garam masala of kerriepoeder, 1 blik tomatenblokjes 400 g, 1 blik kikkererwten 400 g, afgespoeld en uitgelekt, 2-3 flinke handen bladspinazie, 4 eieren.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ui, knoflook en gember 2-3 minuten op matig vuur. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee. Voeg de garam masala, tomatenblokjes en kikkererwten toe en laat ca. 10 minuten sudderen, zodat de smaken kunnen intrekken. Schep de spinazie er in porties door en verwarm mee tot de groente net is geslonken. Breng op smaak met zout en peper. Maak 4 kuiltjes in het mengsel en breek boven elk kuiltje een eitje. Leg een deksel op de pan (of dek af met een stuk aluminiumfolie) en laat de eitjes in enkele minuten stollen (niet te lang, want dan wordt het eigeel hard). Bestrooi met zout en peper. Lekker met naanbrood.