Recept van EkoPlaza, mijn supermarkt
150 gram La Bio Idea macaroni volkoren [aanbieding]
200 gram trostomaten [aanbieding]
1 courgette
1 pakje Provamel Soya cuisine [aanbieding]
Proef achterham gesneden [aanbieding]
150 Bastiaansen kruidige geitenkaas brandnetel-knoflook 50+ [aanbieding]
1 ui
2 tenen knoflook
Verwarm de oven voor op 250°C. Snijd de courgette in blokjes van ongeveer 1½ cm en de geitenkaas in zeer kleine blokjes. Doe de tomaten (indien ze vrij groot zijn, snijd ze dan door de helft) en de courgetteblokjes in een ovenschaal. Sprenkel er 3 eetlepels olie overheen, strooi er grof zeezout over en rooster het geheel 7 minuten in de oven.
Kook ondertussen de macaroni al dente (beetgaar). Verhit in de koekenpan wat olie en fruit hierin de gesnipperde ui. Voeg vervolgens de fijngehakte knoflook en de hamreepjes toe en laat een minuut meebakken. Voeg dan de Soya cuisine toe en laat het tot een sausdikte inkoken. Voeg de courgette- en kaasblokjes aan de saus toe. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de saus over de pasta op voorverwarmde borden en garneer met de geroosterde tomaten.