1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 kg ossobuco
2 el bloem
400 g tomatenblokjes uit blik
250 ml witte wijn
250 ml kippenbouillon
Risotto of gestoomde witte rijst voor erbij
Gremolata
2 el fijngehakte peterselie
2 tl geraspte citroenschil
1 tl fijngehakte knoflook
Verhit de helft van de olijfolie in een ondiepe braadpan en bak de ui in 10 minuten zacht en bruin. Doe de knoflook erbij en bak hem 1 minuut mee. Neem alles uit de schaal.
Verhit de rest van de olie in de pan en bak het vlees in delen in 6-7 minuten bruin op middelhoog vuur, keer het halverwege. Neem het uit de pan.
Schep de ui terug in de pan, roer de bloem erdoor en bak het mengsel in 30 seconden. Neem de pan van het vuur en roer de tomatenblokjes, wijn en bouillon er langzaam door. Roer alles goed door elkaar. Doe het vlees erbij en zet de pan terug op het vuur. Breng het geheel al roerend aan de kook. Zet het vuur lager en laat het vlees in 2 ½ uur zachtjes zo gaar worden dat het bijna van het bot valt.
Meng in een kom de ingrediƫnten voor de gremolata. Serveer de ossobuco op een bedje van risotto of gestoomde rijst en betrooi hem met gremolata.