Ingredienten
2 preien, in stukken bij elkaar gebonden
2 rode uien, gesneden
3 wortels, in lange stukken
1 plak knolselderij, in lange stukken
1 ossenstaart
2 l water
3 jeneverbessen
3 kruidnagels
3 laurierblaadjes
Zout
Zwarte peper uit de molen
Bereiding
· Doe alles in een pan en zorg dat de ingredienten onder water staan.
· Breng op hoog vuur aan de kook, draai het dan lager en laat alles 6 uur trekken op laag vuur.
· Haal als alles gaar is groente en ossenstaart uit het vocht.
· Snijd de groente en ossenstaart in kleinere stukken.
· Zeef het kookvocht en laat het reduceren.
· Voeg naar eigen smaak zout en peper toe aan het kookvocht.
· Neem 4 diepe borden en verdeel groente en ossenstaart erover.
· Giet er wat kookvocht bij.
Salade
Maak van de groente en ossenstaart een salade.
Vinaigrette
1 el mosterd
Scheutje olijfolie
Scheutje rode-wijnazijn
1 el gereduceerd kookvocht
1 el platte peterselie, fijngehakt
· Meng alles naar eigen smaak.
· Neem een bos platte peterselie en hak die fijn.
· Doe de groente in een bekken en meng ze met de vinaigrette. Breng verder op smaak met zwarte peper uit de molen en zout.
· Neem 4 diepe borden en verdeel de groenten erover.
· Leg daarop de fijngesneden ossenstaart en giet er nog wat dressing overheen.
· Garneer met wat fijngehakte peterselie.
bron herman den blijker