voor ca 2,5 dl
50 g Roquefort of andere blauw geaderde kaas
1 eetlepel witte wijnazijn
zout, peper uit de molen
2 eetlepels zure room of creme fraiche
1 dl zonnebloemolie of olijfolie
Verkruimel de Roquefort. Doe azijn met wat zout, peper en zure room in de mengbeker. Voeg de Roquefort er aan toe. Plaats de staafmixer op de bodem van de mengbeker en laat hem 15-20 seconden draaien. Voeg de olie in een dun straaltje toe. Blijf met de staafmixer roeren tot een vrijwel egale saus is verkregen. De dressing behoeft niet volkomen glad te zijn.
Suggesties:
Roquefortdressing wordt meestal gebruikt voor het aanmaken van rauwkostsalades maar kan ook worden gegeven bij koude gemengde vleessoorten, koude gebraden kip en ander licht gevogelte.
Variaties:
Neem kruidenazijn in plaats van witte wijnazijn. Vervang zure room of creme fraiche door magere yoghurt of Umer. Vervang, voor een uitgesproken magere dressing, zure room of creme fraiche door zonnebloemolie en de aangegeven hoeveelheid olie door Umer of een ander mager zuivelprodukt zoals magere kwark of magere yoghurt.