1 kg spruitjes, schoongemaakt
4 el olijfolie
2-3 grote kruimige aardappels, geschild, in blokjes
1 1/2 l groentebouillon
125 ml slagroom
150 gorgonzola, in blokjes
100 g gerookte spekblokjes
Pel een handvol van de spruitjes en houd apart. Halveer de spruitjes. Verhit in een soeppan 3 el olijfolie en bak de spruitjes 2 min. Voeg de aardappel toe en schenk de bouillon in de pan. Kook de spruitjes in 10 min. gaar. Verwarm intussen de room en smelt de gorgonzola in de warme room. Neem de gorgonzolaroom van het vuur zodat de room wat afkoelt en dikker wordt.
Verhit in een koekenpan de rest van de olijfolie en bak het spek knapperig. Bak de apart gehouden spruitjesblaadjes 1 min. mee. Pureer de soep grof met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen. Verdeel het spek met de spruitjesblaadjes erover. Schenk aan tafel een beetje gorgonzola in soep.
Bron: delicious