Gegrilde scampi´s op citroen-bieslookrisotto

8 groene scampi´s (grote garnalen)
60 g boter, gesmolten
1 el kleine salieblaadjes
gekneusde zwarte peper

citroen-bieslookrisotto

4 1/2 kop groente- of kippenbouillon
1 kop droge witte wijn
2 el olie
2 tl geraspte citroenschil
2 kop arboriorijst
3 el citroensap
1/4 kop gesnipperd bieslook
1/2 kop geraspte parmezaanse kaas

Giet bouillon en wijn in een pan op middelhoog vuur en laat ze zachtjes aan de kook komen. Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg citroenrasp en rijst toe en laat 1 minuut bakken.

Doe het hete bouillonmengsel bij de rijst, met een paar kopjes tegelijk, en roer steeds zodat de rijst niet aanbakt en de risotto romig wordt. Blijf bouillon toevoegen tot de vloeistof is opgenomen en de rijst zacht is. Is de rijst niet zacht, voeg dan wat kokend water toe. Roer citroensap, bieslook en parmezaanse kaas door de rijst.

Bereid terwijl de risotto kookt de scampi´s. Snijd de staarten half in, verwijder de scharen en zet ze weg. Leg staarten en scharen op een bakblik met daarover boter, salie en peper. Zet het blik onder een hete grill en laat ze 2-3 minuten bakken of tot de scampi´s gaar zijn. Schep de risotto op borden met daarop de gegrilde scampi´s. Voor 4 personen.