Salade met stokbrood en blauwe kaas
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
1 theelepel mosterd
zout, peper
1 voorgebakken baguette
45 g walnoten
200 g blauwe kaas (Bleu d'Auvergne of Fourme d'Ambert)
1 zakje veldsla
1 eetlepel kappertjes
Gril voorverwarmen op hoogste stand. In kommetje olie, azijn, mosterd, zout en peper tot vinaigrette kloppen. Baguette in 12 sneetjes snijden en vlak onder de gril goudbruin roosteren. Walnoten grof hakken. Sneetjes brood keren en andere kant goudbruin roosteren. Geroosterde sneetjes baguette beleggen met blauwe kaas. Veldsla over vier bordjes verdelen en walnoten erover strooien. Dressing nog even doorkloppen en over salade schenken. Broodjes blauwe kaas op salade leggen en kappertjes over blauwe kaas verdelen.
Bron AH - Frankrijk