Dadeltaart van Bagels and Beans

Heerlijke zoete taart. Dit recept heb ik van de website van Bagels and Beans, maar het is een algemeen recept. Zie nauwelijks verschil, dus het origineel komt natuurlijk van de Balkanlanden. Anyway, erg makkelijk te maken.

Voor 2 taarten:

1500 gram dadels, ontpit en in stukjes gesneden
750 gr roomboter
300 gr basterdsuiker
2 pakjes Mariakoekjes, in stukjes gebroken van ongeveer 1 cm
200 gram heel-ei
cocos als garnering

1. boter zachtjes smelten
2. suiker toevoegen
3. ei met  garde goed los loskloppen en toevoegen, eventjes doorkoken onder goed roeren
4. dadels toevoegen en 1 minuut doorkoken
5. koekjes toevoegen en alles door elkaar scheppen

Stort het geheel in een ingevette taartvorm en laat ongeveer anderhalf uur afkoelen in de koelkast voordat het gesneden kan worden. De taart moet 1 1/2 cm dik zijn.


Note: kennis het een veganistische variant gemaakt. Margarine ipv roomboter, geen eieren en veganistische Mariakoekjes van de Euroshopper. Hij heeft ook een variant gemaakt met bananen en pure chocolade (ipv de dadels en een deel van de margarine).

Hier ook een video van ((24Kitchen)). En een variatie met ((walnoten)). Met ((vijgen)).

Hoeveelheden varieren nogal, moet ik nog ((checken)).