30 g gemalen lijnzaad
50 g walnoten, gehakt
30 g amandelen, gehakt of geschaafd
2 tl kaneelpoeder
75 ml sinaasappelsap
100 g koolzaad honing
40 g gedroogde cranberry's
40 g gedroogde abrikozen, in kleine stukjes gesneden
40 g gedroogde mango (Horizon) in kleine stukjes gesneden
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Meng de havermout, lijnzaad, walnoten, amandelen en kaneel in een middelgrote kom.
- Verwarm in een steelpan het sinaasappelsap met de honing op matig vuur, roer regelmatig. Giet het, als het mengsel voldoende vloeibaar is, over het havermoutmengsel en roer goed door elkaar.
- Spreid de granola-mix in een dunne laag uit op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 min in de oven. Roer goed door en rooster nog eens 10-15 min.
- Haal de geroosterde muesli uit de oven en meng de cranberry's, abrikozen- en mangostukjes erdoor. Laat de granola goed afkoelen en verpak in een decoratieve pot of mooie papieren zak.
bron Ekoplaza