4 gesnipperde uien
2 teentjes knoflook (geperst)
2 theelepels zout
2 gepelde kemiries (gepoft)
3 eetlepels hete slaolie
1 eetlepel citroen of azijn
1 eetlepel ketjap manis
2 theelepels gula djawa
2 dl santen
1 theelepel sambal
1/2 theelepel laos
1/2 theelepel koenjit
1/2 theelepel gemberpoeder
1/2 eetlepel ketoembar
1/2 eetlepel djinten
2 sereh bladeren
2 djeroek poeroet bladeren
Voorbereiding Voor het satevlees gebruiken: in dobbelsteentjes gesneden hamlappen, fricandeau of varkenshaas. Dit een nacht in de marinade laten staan, na goed dooreen roeren:
Bereidingswijze De volgende dag het vlees op pennen rijgen en dit grillen of op de barbecue gaar laten worden
Serveertips Van de marinade is nog een hete Indische soep te maken door toevoeging van een paar gewone blikjes kippensoep, tomatensoep of goulashsoep (dan zeer heet).
Recept Allerhande
Sate Kambing
Demonstratie allerhande met saus
Demonstratie Janneke Vreugdenhil
Calve pindakaas
Blog
Thais
Sate Kambing
Demonstratie allerhande met saus
Demonstratie Janneke Vreugdenhil
Calve pindakaas
Blog
Thais
Satay Sauce, Australian Chef
Recept Indonesian Foods