Saté

Bron: Smulweb, recept tante Frida


4 gesnipperde uien
2 teentjes knoflook (geperst)
2 theelepels zout
2 gepelde kemiries (gepoft)
3 eetlepels hete slaolie
1 eetlepel citroen of azijn
1 eetlepel ketjap manis
2 theelepels gula djawa
2 dl santen
1 theelepel sambal
1/2 theelepel laos
1/2 theelepel koenjit
1/2 theelepel gemberpoeder
1/2 eetlepel ketoembar 
1/2 eetlepel djinten
2 sereh bladeren
2 djeroek poeroet bladeren

Voorbereiding Voor het satevlees gebruiken: in dobbelsteentjes gesneden hamlappen, fricandeau of varkenshaas. Dit een nacht in de marinade laten staan, na goed dooreen roeren:

Bereidingswijze De volgende dag het vlees op pennen rijgen en dit grillen of op de barbecue gaar laten worden 

Serveertips Van de marinade is nog een hete Indische soep te maken door toevoeging van een paar gewone blikjes kippensoep, tomatensoep of goulashsoep (dan zeer heet).





Satay Sauce, Australian Chef

Recept Indonesian Foods