Ingrediënten voor 4 personen
4 grote aardappels (a ca 250 g)
1 bosje bosui
1 el + een beetje olijfolie
2 blikken gepelde tomaten (800 g)
½ groentebouillonblokje
Zout en peper
Suiker
2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
180 g magere feta
75 g groene olijven
Aluminiumfolie
1 was de aardappels en kook ze ca 30 minuten.
2 maak de bosui schoon. Snijd de groene en witte gedeelte afzonderlijk in dunne plakjes.
3 fruit de witte plakjes bosui in 1 el olie. Voeg de tomaten inclusief het sap, 125 ml water en het bouillonblokje toe. Breng op smaak met zout, peper en een snufje suiker. Breng de saus aan de kook en laat hem zonder deksel ca 30 minuten zachtjes sudderen. Druk ondertussen de tomaten fijn.
4 giet de aardappels af. Bestrijk 4 vellen aluminiumfolie met de olie en bestrooi ze met de kruiden. Wikkel hierin de aardappels. Bak ze ca 30 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch 200 ̊C /hetelucht 175 ̊C/gas stand 3).
5 verbrokkel de kaas. Breng de saus op smaak. Breek de aardappels voorzichtig iets open en garneer ze met de tomatensaus. Bestrooi ze met de kaas, de olijven en het groen van de bosuitjes.
Bereidingstijd ca 1 uur en 15 minuten
Per portie ca 300 kcal