350 g ongezoete taartdeeg, vers of ontdooid indien uit de diepvries• 300 g gemengde groenten uit de diepvries•150 ml volle room• 125 cheddar, geraspt•zout en peper
• Rol het deeg dun uit op een licht met bloem bestoven werkvlak en leg het in de quichevorm van 23 cm. Prik de bodem in met een vork en zet de vorm 30 min in de koelkast. Bedek het deeg met aluminiumfolie en strooi er gedroogde bonen in. Zet de vorm op een bakplaat en bak het deeg 15-20 min of tot het net stevig is. Verwijder de folie en de bonen bak het deeg nog 5-7 minuten tot het deeg goudbruin is. Neem de vorm uit de oven en laat deeg in de vorm afkoelen.
• Kook intussen de bevroren groenten in een pan met kokend water en wat zout. Giet ze af en laat ze afkoelen.
• Voordat u de taart gaat bakken verwarmt u de oven weer voor op 200°C. Meng de groeten met de room en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over de taartbodem en bestrooi het met de kaas. Bak de taart 15 minuten of de taart gesmolten is en goudbruin wordt. Serveer de taart heet of koud.