4 personen
20 min bereidingstijd en 50 min kooktijd
20 g boter
1 el olijfolie, plus extra
8 uien, 800 g-1 kg, in dunne ringen
½ el gedroogde tijm
1 el bloem
1 el cognac
2 liter gevogelte- of vleesbouillon
8 sneetjes stokbrood
80 g geraspte cheddar
Takjes peterselie, gehakt
Zout en versgemalen peper
Verwarm de boter met de olijfolie in een soeppan op matig vuur. Voeg de uien en tijm toe. Bak de uien afgedekt 30 min op laag vuur, laat ze niet bruin kleuren en schep ze zo nu en dan om. Voeg zout en peper toe.
Strooi de bloem over de uien en schenk de cognac erbij. Meng goed en schenk er de bouillon op. Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep ca 15 min zachtjes koken.
Verwarm de ovengrill voor. Besprenkel het brood aan beide kanten met wat olijfolie en grill goudbruin. Strooi de kaas erover, leg de broodjes nog even terug onder de grill tot de kaas is gesmolten. Schenk de soep in kommen en leg de cheddarbroodjes erin. Bestrooi met peterselie.