Hachee

750 g rib/runderlappen
50 g roomboter
3 grote uien, gesnipperd
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
3 el rodewijn azijn
1 el appelstroop
1 vleesbouillontablet
1 plak ontbijtkoek
  1. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in grote stukken. Verhit in een braadpan boter en bak het vlees op middelhoog vuur in 10 min rondom bruin. Fruit de ui 5 min mee.
  2. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels, de azijn, de appelstroop, het bouillontablet en ongeveer 400 ml water toe, zodat het vlees net bedekt is. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Stoof de hachee met de deksel op de pan in 2 uur zachtjes gaar. Voeg, als er teveel vocht verdampt een extra scheut water toe.
  3. Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en laat de koek in het stoofvocht oplossen en de saus binden.
  4. Verwarm de hachee nog 5 minuten op laag vuur en breng op smaak met zout en peper. Lekker met rode kool, gekookte aardappelen of verse frites.