600 g vastkokende aardappels
300 g beukenzwammen
(2 bakjes) of kastanjechampignons in kwarten
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 eetlepel rozemarijnnaaldjes
3 eetlepels witte wijn
4 eetlepels olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schaaf de aardappels in dunne plakjes en dep ze met keukenpapier droog. Snijd de onderkant van de beukenzwammen en maak de paddenstoelen los van elkaar.
Meng in een ruime kom de aardappels, paddenstoelen, knoflook, rozemarijn, wijn. olijfolie, zeezout en naar smaak peper. Spreid de aardappels in een dunne laag uit op de bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de paddenstoelen met de aardappels in ca 30 minuten gaar. Schaaf aan tafel de Parmezaanse kaas in vlokken over het gerecht. Lekker met een gemengde groene salade met een (wal)noten dressing.