Benodigdheden:
- 4 middelgrote avocado's
- 4 el witte basterdsuiker
- 2 el citroensap
- 2e el dikke santen
- schil van een citroen (biologisch)
- Snijd de vruchten overlangs door; verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schillen. Bewaar de uitgeholde schillen.
- Snijd het vruchtvlees in stukjes en mix deze samen met de suiker, citroensap en de santen totdat een gladde massa is verkregen.
- Schep of spuit de avocadomoes in de uitgeholde schilhelften.
- Plaats de gevulde avocado's hierna afgedekt in de koelkast; echter niet te lang omdat avocadomoes snel verkleurt. Even in de diepvries kan ook. Garneren met citroenschil.
Tips:
- Voor het opdienen een scheutje koffie, rum en/of port toevoegen. In plaats hiervan is ook cacaopoeder erg lekker.
- Een in stukjes gesneden pisang door het vruchtvlees van de avocado’s mixen; hierdoor krijgt de moes een steviger structuur en de smaak wordt nog lekkerder.
- Een andere manier om het gerecht nog lekkerder te maken is twee ragfijn gehakte bolletjes geconfijte gember aan de moes toe te voegen.
- De avocado’s vooraf in de ijskast alvast koud laten worden voor de es apokat beleving.
Bron Flip S.
Hier nog wat links:
AH Kookschrift
Mijn Receptenboek
Indonesisch Culinair
Jones Brothers