Bloem om uit te rollen
1 teentje knoflook
Beslag
75 ml melk
75 ml slagroomSnufje nootmuskaat
2 eieren
Springvorm van 15 cm doorsnede, ingevet
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar, maar draai ze steeds een kwartslag, zodat ze verspringen. Rol ze uit op een dun met bloem bestoven werkvlak en rol uit tot een cirkel van 25 cm doorsnee. Bekleed de bodem en wand van de springvorm ermee. Bestrooi de bodem met het broodkruim. Smelt de boter in een koekenpan, maar laat niet bruin worden. Bak hierin de uien op middelhoog vuur en ongeveer 5 min. Voeg de knoflook en witlof tot en bak nog 5 min zachtjes. Laat het afkoelen. Roer voor het beslag alles plus een flinke snuf zout door elkaar. Verwarm de oven voor op 200 c. leg de witlof in de vorm en schenk het beslag eroverheen. Bak de pastei 30-35 min in het midden van de oven, er moet een korstje op komen.
Oud brood verkruimelt makkelijk omdat het droger is dan vers brood. Leg vers brood evt boven de verwarming zodat het uitdroogt of droog het in een lauwe oven van 125 c totdat het droog aanvoelt.
Bereiden 40 min/oven 30 min
bron delicious