Stoofpotje van paddenstoelen

200 g verse zilveruitjes of sjalotten
500 g gemengde paddenstoelen
20 g boter
100 g gerookt ontbijtspek in blokjes
200 ml droge witte wijn
1 theelepel paprikapoeder
125 ml creme fraiche
75 ml slagroom
2 eetlepels bieslook, grof geknipt

Pel de zilveruitjes en halveer ze of pel de sjalotten en snijd ze in parten. Veeg de paddenstoelen schoon, maar laat ze zoveel mogelijk heel. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin het spek zachtjes uit. Voeg de zilveruitjes of sjalotten toe en fruit ze heel zachtjes enkele minuten mee. Voeg de helft van de paddenstoelen toe en bak ze enkele minuten op hoog vuur. Voeg de rest toe en bak ze ook even mee. Voeg de wijn toe, breng aan de kook en laat de wijn 10 minuten zachtjes koken. Roer de creme fraiche en de paprikapoeder door de paddenstoelen en kook alles nog 5 minuten op een zacht vuur. Breng pittig op smaak met zout en peper. Klop intussen de slagroom dik lobbig. Schep de paddenstoelensaus in een schaal. Lepel de slagroom erop en strooi de bieslook en een beetje paprikapoeder erover. Lekker met aardappelpuree en zuurkool of groene kool.