Ingrediënten:
1 zeebaars (of dorade) van ongeveer 500 gr
3 worteltjes, geschrapt en in de lengte doormidden gesneden
1 rode paprika, in ringen gesneden
1 grote vleestomaat, ontveld in dikke plakken geneden
1/2 citroen, in schijfjes gesneden
Chermoulamarinade
Ingrediënten:
sap van 1 citroen
3 el olijfolie
1 el koriander, gehakt
1 el bladpeterselie, gehakt
1 laurierblaadje
2 teentjes knoflook, geperst
1 sjalotje, gesnipperd
2 tl paprikapoeder, mild
1 tl komijnpoeder
snufje cayennepeper
zeezout
peper, uit de molen
Bereiding:
Meng de ingrediënten voor de chermoula en houd apart. Doe wat olijfolie in een ovenschaal en bedek de bodem met de gehalveerde worteltjes. Leg de schoongemaakte zeebaars op de worteltjes en garneer de vis met de paprika- en de tomaatringen. Leg er nog een paar schijfjes citroen op. Giet het chermoula-mengsel over de vis en gaar de vis in 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. De worteltjes onder de vis kunt u ook vervangen door plakjes aardappel of een andere harde groente. Het is vooral een trucje om de vis niet te laten aanbranden.
Bron koffiemax