Ok, het recept.
Tzatziki is een klassieker, en volgens K erg makkelijk te maken. Een mooi bijgerecht en zeker ook lekker om het je gasten voor te schotelen als borrelhap (aangevuld met goede olijven, schaaltje dolmadakia's etc).
Ingredienten:
2 bakjes Fage yoghurt (400 gram)
1/2 komkommer
3 of 4 teentjes knoflook
5 takjes verse dille
peper, zout
olijfolie
Bereiding:
Komkommer fijn raspen. Vocht eruit drukken in een zeef. Daarna yoghurt in een schaal scheppen en de komkommer er goed doorheen roeren. Knoflook erboven uitpersen en peper en zout naar smaak. Dille fijnknippen en toevoegen. Het geheel goed doorroeren. Tot slot olijfolie toevoegen en goed mengen. De schaal afsluiten met folie en enkele uren in koelkast tot gebruik.
vervolg - K. heeft me ook nog een recept voor Griekse Karbonaadjes + Aardappelschotel gegeven. Yum .Ik zal het morgen plaatsen, alvast hartelijk dank K.