Romige spinaziesoep met courgette en spekjes

Ingredienten
  • halve eetlepel olijfolie
  • 200 g spekreepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 1 liter warme groente- of koppenbouillon
  • 300 g bladspinazie
  • 125 ml creme fraiche
Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de spekreepjes in een paar minuten goudbruin en knapperig. Schep ze uit de pan op een stuk keukenpapier en laat ze uitlekken.

Schep het vet van de spekjes op 2 el na uit de pan. Bak in het vet de ui en courgette al omscheppend 2-3 minuten op matig vuur. Schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. 

Schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. Zet het vuur lager en laat 5 minuten sudderen. Voeg de spinazie in delen toe en roer tot de blaadjes zijn geslonken. Pureer de soep met een staafmixer. Meng er de creme fraich door en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en strooi er de spekjes over.

bron: vriendin