Ingrediënten voor 4 personen
1,2 kg kleine aardappels
300 gerookte kipfilet (aan een stuk)
1 tl olie
2 el boter
2 el bloem
500 ml magere melk
½ Groentebouillonblokje
75 geraspte magere kaas (15% vet)
Zout en peper
1 schil de aardappels en laat ze afgedekt ca 20 minuten koken.
2 dep de kipfilet droog en snijd hem in blokjes. Bak in de olie rondom aan en neem uit de pan. Verhit de boter in het braadvet. Strooi de bloem erover en fruit hem even zachtjes. Schenk de melk erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng het geheel al roerend met de garde aan de kook en laat nog ca 5 minuten zachtjes pruttelen. Smelt 1/3 van de kaas door de saus. Breng op smaak met zout en peper.
3 giet de aardappels af. Verdeel ze met de kipfilet over een ovenschaal. Strooi de rest van de kaas erover. Bak het gerecht ca 15 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch 200 ̊C /hetelucht 175 ̊C/gas stand 3).
Bereidingstijd ca 1 uur
Per portie ca 430 kcal