1 volkorenbroodje
3 el + een beetje olie
1 ui
2 el witte balsamico
3 el sinaasappels
Zout en peper
Suiker
2 kalkoenschnitzels ( ca 300 g )
200 g champignons
1 rijpe mango
100 veldsla
3 stronkjes witlof
Bakpapier
- snijd het broodje in dunne plakjes. Bekleed de bakplaat met bakpapier en bestrijk het met wat olie. Verdeel hierover de plakjes brood. Rooster ze ca 8 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch 200 ̊C /hetelucht 175 ̊C/gas stand 3). Draai ze af en toe om.
- pel en snipper de ui. Roer er de balsamico, het sap, zout, peper en een snufje suiker door. Klop er 1 el olie doorheen.
- dep het vlees droog en snijd het in reepjes. Bak het gedurende 5-6 minuten in 1 el olie in een pan met antiaanbaklaag. Breng op smaak met zout en peper en neem het uit de pan.
- maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit 1 el olie in het braadvet. Bak de champignons ca 5 minuten onder regelmatig roeren.
- schil de mango. Snijd het vruchtvlees in partjes van de pit. Was de veldsla. Was de witlof en snijd hem klein. Meng de voorbereide ingrediënten met de dressing. Serveer de salade met de broodchips.
Bereidingstijd ca 30 minuten
Per portie ca 270 kcal