Îles Flottantes


4 eieren•4 el poedersuiker•2 el amandelschaafsel (zakje à 45g)•1 vanillestokje•200 g suiker•500 ml melk•1 el maizena•bakpapier.
Bereiden
Verwarm de oven voor tot net iets onder 150°C (gebruik een oventhermometer). Splits 2 eieren en zet de eierdooiers apart. Klop de eiwitten stijf met de poedersuiker. Schep 4 grote bollen van het eiwit op een bakpapier beklede ovenplaat en bestrooi ze met het amandelschaafsel. Laat ze in 8 minuten gaar worden in de oven tot de buitenkanten goed droog zijn. Splits de rest van de eieren. Doe de eierdooiers bij de andere dooiers. Snijd het vanillestokje doormidden, schraap het merg eruit en klop dat met de suiker en de eierdooiers door elkaar. Verwarm de melk in een pan met een dikke bodem tot hij lauw is. Klop het suiker-vanillemengsel erdoor. Zet de pan op middelhoog vuur en breng het geheel al roerend aan de kook. Draai het vuur laag. Los de maizena op in 2 eetlepels warm water en schenk dit bij het vanille-melkmengsel. Laat zachtjes doorkoken tot het goed bindt. Draai het vuur uit, schep de warme vanillecrème in diepe borden en leg de eiwitten erin. Serveer direct.