Chuchi koong
Blue Elephant
Voor 4 personen
1,5 el gedroogde garnalen
8 middelgrote scampi, gepeld maar met kop en ontdaan van darmkanaal
Plantaardige olie om te frituren
1,5 el plantaardige olie
3 el rodekerriepasta
150 ml kokosmelk
2 el suiker
1 el vissaus
1 kaffir-limoenblad, gehakt
Voor de versiering
Groene slablaadjes
1 chinese koolblad, fijngehakt
10 thaise basilicumblaadjes
Verse korianderblaadjes
Plet de gedroogde garnalen in een vijzel. Frituur de scampi in de olie op 180 graden gedurende 1 minuut, laat uitlekken op absorberend papier, zet opzij en houd warm.
Verhit de olie in een wok tot ongeveer kookpunt. Voeg er de rodekerriepasta bij en roerbak gedurende 3 minuten tot het aroma zicht ontwikkelt.
Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg er nadien de gedroogde garnalen, de suiker en de vissaus bij. Roerbak gedurende 5 sec.
Voeg het kaffir-limoenblad toe en zet de wok van het vuur.
Leg de scampi op een schotel op een bedje van slablaadjes en besprenkel met de gehakte chinese kool. Leg de basilicumblaadjes op de scampi en giet er de inhoud van de wok over. Giet er nadien de kokosmelkroom over en besprenkel met de korianderblaadjes.