Hummus (variaties)

Wortelhummus

400 g worteltjes
1/2 teen knoflook
150 ml witte tahina
citroensap
frisgroene olijfolie
pul biber

Kook of stoom de worteltjes in 15 min gaar. Laat goed uitlekken en afkoelen. Pureer ze met de staafmixer samen met de knoflook en tahina en breng op smaak met zout en citroensap. Schep op een bord, besprenkel rijkelijk met olijfolie en bestrooi met wat pul biber. Serveer met platbrood of ander brood.

Tuinbonenhummus

500 g tuinbonen, gedopt
1/2 teen knoflook
150 ml witte tahina
citroensap
frisgroene olijfolie
komijnpoeder (djinten)
pul biber

Kook of stoom de tuinbonen in 10 min gaar. Laat goed uitlekken en afkolen. Pureer ze met de staafmixer samen met de knoflook en tahina en breng op smaak met zout en citroensap. Schep op een bord, besprenkel rijkelijk met olijfolie en bestrooi met wat pul biber en komijn. Serveer met flatbread of ander brood.

Bietjeshummus

400 g rauwe bietjes
1/2 teen knoflook
150 dl witte tahina
citroensap
frisgroene olijfolie
sumak

Kook de bietjes in 40-45 min gaar. Laat goed uitlekken en afkoelen en pel ze. Pureer de bietjes met de staafmixer samen met de knoflook en tahina. Breng op smaak met zout en citroensap. Schep op een bord, besprenkel rijkelijk met olijfolie en bestrooi met wat sumak. Serveer met flatbread of ander lekker brood.