Wortelhummus
400 g worteltjes
1/2 teen knoflook
150 ml witte tahina
citroensap
frisgroene olijfolie
pul biber
Kook of stoom de worteltjes in 15 min gaar. Laat goed uitlekken en afkoelen. Pureer ze met de staafmixer samen met de knoflook en tahina en breng op smaak met zout en citroensap. Schep op een bord, besprenkel rijkelijk met olijfolie en bestrooi met wat pul biber. Serveer met platbrood of ander brood.
Tuinbonenhummus
500 g tuinbonen, gedopt
1/2 teen knoflook
150 ml witte tahina
citroensap
frisgroene olijfolie
komijnpoeder (djinten)
pul biber
Kook of stoom de tuinbonen in 10 min gaar. Laat goed uitlekken en afkolen. Pureer ze met de staafmixer samen met de knoflook en tahina en breng op smaak met zout en citroensap. Schep op een bord, besprenkel rijkelijk met olijfolie en bestrooi met wat pul biber en komijn. Serveer met flatbread of ander brood.
Bietjeshummus
400 g rauwe bietjes
1/2 teen knoflook
150 dl witte tahina
citroensap
frisgroene olijfolie
sumak
Kook de bietjes in 40-45 min gaar. Laat goed uitlekken en afkoelen en pel ze. Pureer de bietjes met de staafmixer samen met de knoflook en tahina. Breng op smaak met zout en citroensap. Schep op een bord, besprenkel rijkelijk met olijfolie en bestrooi met wat sumak. Serveer met flatbread of ander lekker brood.