Snijd 200 gr krabsticks in stukjes. Doe ze in een kom en meng er een 1/2 theelepel gemberpoeder door. Halveer 2 grapefruits overdwars. Snijd er met een grapefruitmes in een keer voorzichtig het vruchtvlees, zonder de witte schil en het buitenste vliesje, uit. Verwijder de pitten.
Snijd de partjes tussen de vliezen los en wip er de partjes uit. Vang het sap op en meng dit door de krabsticks. Laat de partjes grapefruit boven de krabsticks ca. 1 uur in de koelkast uitlekken. Trek de achtergebleven buitenste vliezen uit de grapefruithelften.
Roer 1 1/2 dl mayonaise, 1 dl creme fraiche, een mespunt gele mosterdpoeder en een mespunt gemberpoeder door elkaar. Giet de krabsticks af en meng deze samen met de grapefruitpartjes door het mayonaise mengsel. Verdeel dit over de grapefruithelften.
Hak 1 bolletje gember fijn en garneer er de gevulde grapefruits mee.
Bron: blue band