8 grote gamba's
1 bol knoflook
1 bosui
1 grote rode peper
1 stukje gember van ong. 3 cm
plantaardige olie
1/2 tl suiker
1 el vissaus
2 takjes verse koriander
- Pel de gamba's op de staartjes na, snijd ze aan de rugkant in en verwijder de zwarte darmstreng.
- Pel de knoflookteentjes en snijd ze in dunne plakjes
- Snijd de bosui in dunne reepjes
- Verwijder het steeltje en de zaadjes van de lombok en snijd in dunne reepjes
- Schil de gember en snijd eveneens in dunne reepjes
- Verhit ruim olie in een wok en frituur de knoflook hierin goudbruin
- Schep ze eruit en laat uitlekken
- Giet de olie op ongeveer 3 eetlepels na uit de wok
- Verwarm de olie opnieuw en bak de gamba's ca. 3 minuten tot ze roze zijn
- Schep ze eruit en houd ze warm
- Verhit de olie in de wok opnieuw en roerbak de bosui, de lombok en de gember 2 minuten
- Doe de gamba's, de suiker en de vissaus erbij en roerbak nog 2 minuten
- Serveer de gamba's bestrooid met de gefrituurde knoflook en de korianderblaadjes