Hoofdgerecht voor 4 personen
450 g diepvries tuinbonen
1 eetl. olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
2 sjalotjes, gesnipperd
100 g magere gerookte spekblokjes
100 g salami, in reepjes
mespuntje kaneelpoeder
zout en versgemalen peper
1 eetl. gehakte tijm
100 ml droge witte wijn
100 ml gezeefde tomaten (pakje)
1 blik rode bonen, uitgelekt
2 eetl. gehakte peterselie.
Voorbereiden:
Kook de tuinbonen, giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
Bereiden:
Verhit de olijfolie en bak hierin de knoflook en sjalotjes. Bak de spekblokjes en de salami 5 minuten mee. Voeg kaneel, zout, peper en tijm toe en giet de wijn en gezeefde tomaten erbij. Schep de bonensoorten erdoor en verwarm ze zonder te koken. Bestrooi het gerecht met peterselie.