Kipsalade

2 citroenen, in schijfjes
4 stukken kipfilet
1 tl szechuan-peperkorrels, geroosterd en gekneusd

Salade
2 el Vietnamese munt, in reepjes
1/2 kop muntblaadjes
1/2 kop Thaise basilicumblaadjes
100 g peulenscheuten
2 rode uien, in dunne schijfjes
2 rode pepers, van zaad ontdaan en in schijfjes
3 el citroensap
2 el vissaus
1 el palm- of bruine suiker
1 el sojasaus

Bekleed een bamboe stoompan met citroenschijfjes. Leg hierop de kip en strooi de peperkorrels erover. Dek de stoompan af, plaats hem op een pan met kokend water en laat de kip 3-5 minuten koken, of tot hij gaar is. Laat hem afkoelen. Scheur de kip met uw vingers in fijne reepjes. Doe voor de salade munt, basilicum, peulenscheuten, uien en pepers in een grote slakom. Doe citroensap, vissaus, suiker en sojasaus in een kleine kom en schep alles door elkaar. Schep de kip en de dressing door de salade en dien hem op. Voor 4 personen.