Meng 2 el peterselie, 1 el bieslook, 2 geperste teentjes knoflook, 1 tl citroensap en wat peper en zout met 150 g zachte, ongezouten roomboter.
Schep de boter op een stuk aluminiumfolie en rol het strak op, zoals een snoepje. Leg het pakketje daarna een uur in de koelkast.
- Tomatenboter met oude kaas. Meng 150 g zachte roomboter met 8 fijngehakte gedroogde tomaatjes, 3 el geraspte oude kaas en wat zout en peper. Schep het mengsel in aluminiumfolie en leg de boter in de koelkast.
- Provencaalse kruidenboter. Gebruik het basisrecept, maar vervang de bieslook en peterselie door 1 tl tijm, 1 tl rozemarijn, 1 tl marjolein en halve tl lavendelbloemen. Hak de kruiden en bloemen goed fijn.
- Kruidenboter met rode peper. Verwijder de pitjes uit 1 rode peper, hak de peper fijn en meng in een schaaltje met 5 el wittewijnazijn. Laat het een paar minuten staan en giet de azijn af. Meng 150 zachte roomboter met de peper, 4 el fijngehakte bieslook en 2 geperste teentjes knoflook. Schep in een stuk aluminiumfolie en leg het pakketje in de koelkast.