Uit de Gall en Gall
Verhit 3 el zonnebloemolie in een steelpan, fruit daarin 1 gesnipperde ui en 1 teen knoflook aan. Verkruimel 1 gedroogde chilipeper boven de pan. Verhit totdat de chilipeper lekker begint te ruiken. Voeg dan 1 mango in kleine stukjes en een 1/2 rode paprika in blokjes toe, schep door elkaar in de hete pan. Roer in een kopje 4 el ciderazijn, 2 el bruine basterdsuiker en 4 el gembersiroop door elkaar. Giet dat bij de chutney in de pan. Zet op laag vuur en laat minimaal een half uur heel zacht pruttelen. Proef, is er nog zout of suiker nodig? Laat de chutney afkoelen. Snijd grove Ardennerpaté in plakken. Leg op elk bord wat groene sla, simpel aangemaakt met wat olie, azijn, peper en zout. Leg op elk bord een plak paté en serveer de mangochutney er in een apart schaaltje naast. Geef er vers getoast brood bij.