Aardappelgratin met gorgonzola en walnoten

1/2 liter melk
100 g gorgonzola
500 g vastkokende aardappels
50 g gepelde walnoten
1 ei (m)
peper
3 eetlepels fijngehakte peterselie
ovenschaal
boter om in te vetten


Verwarm de oven voor op 125 graden. Vet de ovenschaal in. Breng de melk aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de gorgonzola al roerend in de melk smelten.


Laat de melk afkoelen. Schil intussen de aardappels en snijd ze in dunne schijfjes. Hak de walnoten grof. Klop het ei en wat peper door de meld en schep er nu de aardappelschijfjes, de peterselie en de walnoten door.


Schep alles over in de ovenschaal. Duw alle aardappelschijfjes onder de melk.


Plaats de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de gratin in 1 uur en 15 minuten gaar worden.


Dek als de bovenkant te bruin wordt het geheel af met aluminiumfolie.


Lekker met rollade, gegrilde lamskoteletjes.


Bron AH