Cantharellensoep

250 gr mooie gele, verse cantharellen
50 g boter
1 1/2 sjalotje, fijngesneden
3 bosuien, in ringen
1 teen knoflook, geperst
100 ml madeira
800 ml kippenbouillon
125 verse roomkaas of slagroom
een paar tijmblaadjes

Maak de cantharellen schoon en was ze kort. Dep ze droog en snijd ze in kleine stukjes. Houd een paar mooie cantharellen apart. Verhit de boter in een soeppan en bak de sjalot, bosui en knoflook goudbruin. Voeg de stukjes paddenstoel en hele paddenstoelen toe en laat ze zachtjes 7 mij meebakken. Voeg als het vocht is ingekookt de madeira en bouillon toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 min zachtjes koken tot de cantharellen gaar zijn. Roer de roomkaas of slagroom erdoor en breng op smaak met zout en peper. Garneer met de tijmblaadjes en serveer.